Amperise

Load balancing

Hoe werkt load balancing?

Het laat zich het beste vergelijken met een stortbak van een toilet. Als je het toilet doortrekt komt er ineens een heleboel water. Deze hoeveelheid water kan niet door onze waterleidingen. Als we dat wel door onze waterleiding zouden laten gaan hebben we hele dikke waterleidingen nodig met een hoge waterdruk. Dat is natuurlijk zonde omdat we deze hoeveelheid water maar af en toe nodig hebben.

Met load balancing is dat eigenlijk hetzelfde. Stel dat u gedurende korte tijd veel vermogen nodig heeft en dit vermogen is veel groter dan uw aansluiting op het Nederlandse netwerk. Dan heeft u de mogelijkheid om uw aansluiting te verzwaren. Dit is in de meeste gevallen een kostbare aangelegenheid. De straat moet in veel gevallen open en er moet een extra dikke kabel aangelegd worden. Ook zal het vastrecht omhooggaan. Dit gaat allemaal flink in de papieren lopen.

Ons stroomnet loopt al op haar tandvlees en een verzwaring van een aansluiting kan de laatste druppel zijn die het net overbelast. Netbeheerders zijn dus erg voorzichtig met het verzwaren van aansluitingen. 

Load balancing als oplossing

Stabiliteit en Betrouwbaarheid:

Door de belasting gelijkmatig te verdelen, kan het stroomnetwerk beter omgaan met piekvragen en onverwachte schommelingen in de energiebehoefte. Hierdoor wordt de kans op black-outs en storingen aanzienlijk verminderd, waardoor de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet toeneemt.

Schaalbaarheid en Flexibiliteit:

Load balancing biedt bedrijven de mogelijkheid om hun infrastructuur gemakkelijk op te schalen naarmate de vraag toeneemt. Als het bedrijf groeit, kunnen extra servers worden toegevoegd en kan de belasting gelijkmatig worden verdeeld, waardoor de prestaties en beschikbaarheid behouden blijven zonder dat het hele systeem opnieuw ontworpen moet worden

Opzoek naar de juiste energieopslag?

Amperise Batteries levert snel en voordelig de juiste producten op locatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Amperise Batteries levert producten om in elke situatie energie op te slaan en te gebruiken.

Contact ons

Terminalweg 19a
3821AJ  Amersfoort

+31 (0)30 203 43 67
klantenservice@amperisebatteries.com

KVK: 90564561

©2024. Amperise Batteries. All Rights Reserved.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. 

Kom in contact!

Waarin ben je geïnteresseerd?
Hoe kunnen wij je bereiken?
Waar wil je het over hebben?