Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op voor het antwoord.

Vragen over de Amperise thuisbatterij

Het Amperise thuisbatterij systeem heeft geen onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat de omvormer en thuisbatterij in een vocht- en stofarme omgeving kan worden geplaatst. Jouw Amperise systeem blijft in een optimale staat als u dit met enige regelmaat controleert en actie onderneemt als de situatie veranderd.

Breedte: 40cm
Diepte: 25cm
Hoogte: 66cm

Door middel het display op de thuisbatterij of op de app van de omvormer kan je zien hoe vol de thuisbatterij zit.

Dat kan! Een lijst met geschikte omvormers kan je op deze pagina vinden. Staat jouw omvormer hier niet tussen maar heb je wel een hybride omvormer? Neem contact met ons op dan kijkt een van onze technisch specialisten met jou mee. Mocht je geen geschikte omvormer hebben adviseren wij jou graag.

Een thuisbatterij maakt geen geluid. De omvormer wel.

De thuisbatterij weegt 49 kilo.

Ja zeker! Je kan met stapjes van 5 kWh de Amperise thuisbatterij uitbreiden. Wij nemen ook maatwerk aan en kunnen wij ook grote thuisbatterijen leveren. Neem hiervoor contact op met info@amperisebatteries.com

Een thuisbatterij is in Nederland nog niet zo bekend. Daarom hebben wij een video gemaakt die je simpel uitleg hoe het Amperise thuisbatterij systeem werkt. Klik op deze link om naar de video te gaan. Heb je na aanleiding van die video nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met info@amperisebatteries.com.

De elektronica van de thuisbatterij verbruikt stroom. Echter is dit verbruik zo laag dat dit te verwaarlozen is.

Vragen over kWh

De optimale capaciteit van jouw systeem is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit hangt af van de opbrengst van jouw zonnepanelen en jouw eigen verbruik. We helpen je graag om hier in een goed advies te geven.

Als je thuisbatterij te klein is betekend dit niet dat je minder kan wassen of korter TV kan kijken. Een kleiner systeem heeft enkel invloed op de investering en het totale rendement/winst van het systeem.

Dat ligt geheel aan je situatie. Om een zo goed mogelijke oplossing te bieden verwijzen wij je graag naar de offerte pagina. Daar kan je contact opnemen en ons van informatie voorzien. Wij zullen je informatie bekijken en op basis daarvan zo’n goed mogelijk oplossing te bieden.

De Amperise thuisbatterij heeft een opslag capaciteit van 5 kWh. Deze is uit te breiden naar 50 kWh met stapjes van 5 kWh.

Vragen over installatie en garantie

Ja dat kan, maar vaak heeft dit wel vergaande gevolgen voor jouw stroomverbruik of de grote van het systeem. In de praktijk is volledig offgrid in Nederland niet werkbaar en/of niet rendabel. Er zijn zeker mogelijkheden als je bereid bent om concessies te doen op het gebied van rendement en/of comfort.

Ja dat kan. Om een goede prijsopgave voor de montage te kunnen maken is wel noodzakelijk dat we over voldoende informatie beschikken. Vul de offerte pagina van de website in en wij zullen voor jou een prijsopgave doen.

Dat kan! Een lijst met geschikte omvormers kan je op deze pagina vinden. Staat jouw omvormer hier niet tussen maar heb je wel een hybride omvormer? Neem contact met ons op dan kijkt een van onze technisch specialisten met jou mee. Mocht je geen geschikte omvormer hebben adviseren wij jou graag.

De plek moet niet in een vochtige ruimte staan. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de thuisbatterij drastisch verminderd. Wij adviseren altijd naast de ketel, de meterkast of ergens op zolder. Als je al een omvormer hebt, wordt de thuisbatterij naast de omvormer geplaatst.

De thuisbatterijen van Amperise zijn altijd van het type LiFePO4. Dit staat voor lithium ijzerfosfaat. Dit is op dit moment de veiligste lithium chemie die breed voor handen is. Dit zelfde type wordt ook steeds vaker toegepast in auto’s omdat met andere lithium types ongelukken kunnen gebeuren. Een groot voordeel van LiFePO4 is dat het zelfdovende eigenschappen bevat. Mocht er in de thuisbatterij iets misgaan zal deze wel opwarmen maar zal deze niet tot ontbranding kunnen komen.

Als je bekend bent het werken in een meterkast, zou je het zelf kunnen doen. Echter adviseren wij om het door een erkende installateur te laten doen.

Ja! De thuisbatterij dient wel opgeladen te zijn op het moment dat een stroomstoring zich voortdoet en je moet een licht aangepaste installatie hebben. Wij denken hier graag in mee. In de praktijk blijkt het vaak te kostbaar om het hele huis in de lucht te houden bij het wegvallen van het stroomnet. Wel is het goed te doen om een deel van jouw huis te laten functioneren of om in de buurt van de thuis accu een paar stopcontacten te plaatsen die het altijd blijven doen. Door een switch over te zetten, heb je gewoon stroom terwijl niemand anders dat heeft.

Ja! Wij hanteren een garantieperiode van 10 jaar op onze thuisbatterij.

Ja dat kan zeker! Denk er wel om dat onze thuisbatterij moet kunnen wisselen tussen de verschillende soorten stroom. Hiervoor heb je een hybride omvormer nodig.

Neem dan contact met ons op voor een passende oplossing. 

Vragen over orders, levertijd en kosten

Nee voor de thuisbatterij zijn er geen bijkomende kosten. Denk er wel aan dat de thuisbatterij geïnstalleerd moet worden. Daar zijn vaak wel kosten aan verbonden tenzij jij zelf voldoende thuis bent in elektronische installaties van 230VAC. In de praktijk zal dit vaak betekenen dat je in jouw dagelijkse werk bezig bent met elektrische installaties. De installatie van een Amperise thuisbatterij is helaas ingewikkelder dan de meeste klussen in huis. Wij denken wel graag met jou mee in de mogelijkheden.

Dat ligt aan je energiecontract. Voor een accurate berekening verwijzen wij je graag naar de offerte pagina. Hier kan je documenten uploaden en zullen wij voor je kijken wanneer je het hebt terug verdient.

Nee vanuit de overheid is er op dit moment geen subsidie geregeld. Het kan wel zo zijn dat er lokaal wel iets geregeld is. Neem hier voor contact op met jouw gemeente.

Op dit moment hanteren wij een levertijd van 3 maanden.

Ja dat kan! Stuur ons een e-mail naar klantenservice@amperisebatteries.com en wij zullen zo snel mogelijk het bedrag wat je naar ons hebt overgemaakt terugstorten.

Door naar de offerte pagina te gaan kan je ons informatie sturen. Aan de hand van die informatie kunnen wij jou de beste oplossing adviseren.

Neem contact op met info@amperisebatteries.com voor een zakelijke samenwerking. We komen graag met je in contact!

Offerte aanvragen?

Wij snappen dat ieder huis anders is en denken graag mee voor een geschikte oplossing voor jouw situatie. Vul onze vragenlijst in en ontvang een persoonlijke offerte gemaakt voor jouw situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Amperise Batteries heeft een betaalbare thuisbatterij ontwikkelt waarmee je meer uit jouw zonnepanelen kunt halen.

Contact ons

Terminalweg 19a
3821AJ  Amersfoort

+31 (0)30 203 43 67
klantenservice@amperisebatteries.com

©2024. Amperise Batteries. All Rights Reserved.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.