Amperise Thuisbatterij - Het eerlijke verhaal

Een thuisbatterij kan erg interessant zijn. Echter zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je graag uit hoe het precies werkt. Op deze manier kan je de afweging maken die het beste bij jou situatie past.

Punten om rekening mee te houden

Deze punten worden hieronder stuk voor stuk beschreven. 

Boot accu

Hoe werkt een thuis batterij?

Een thuisbatterij is eigenlijk gewoon een grote batterij/accu zoals je die kent. De bestandsdelen zijn alleen net wat anders. Onze thuisbatterij is eigenlijk een simpel apparaat. De batterij bestaat uit cellen en deze cellen slaan energie voor je op. De technologie vindt je in de omvormer en niet in de batterij. De omvormer scant het energieverbruik en maakt het inzichtelijk.

Heb je onze video al gezien? Hier leggen we makkelijk uit hoe ons systeem werkt.

Degradatie van een batterij

Het is algemeen bekend dat een batterij degradeert naar mate de tijd vordert. Niet elk bedrijf is hier transparant over. Wij willen graag dat jij niet voor verassingen komt te staan. Onze batterij is een Lithium ijsfosfaat batterij. Over 10 jaar tijd gaan wij uit van een degradatie van 20%.

Dat betekent als je een batterij neemt van 10 kWh dat je over 10 jaar tijd nog 8 kWh overhoud. Erg belangrijk om rekening mee te houden met een aanschaf van een batterij. Daarom is het belangrijk om iets meer te nemen dan je in eerste instantie zou willen aanschaffen. Op deze manier heb je over 10 jaar nog steeds de juiste hoeveelheid kWh in de batterij.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.