Amperise Thuisbatterij - Het eerlijke verhaal

Een thuisbatterij kan erg interessant zijn. Echter zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je graag uit hoe het precies werkt. Op deze manier kan je de afweging maken die het beste bij jou situatie past.

Punten om rekening mee te houden

Deze punten worden hieronder stuk voor stuk beschreven. 

Boot accu

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is eigenlijk gewoon een grote batterij/accu zoals je die kent. De bestandsdelen zijn alleen net wat anders. Onze thuisbatterij is eigenlijk een simpel apparaat. De batterij bestaat uit cellen en deze cellen slaan energie voor je op. De technologie vindt je in de omvormer en niet in de batterij. De omvormer scant het energieverbruik en maakt het inzichtelijk.

Heb je onze video al gezien? Hier leggen we makkelijk uit hoe ons systeem werkt.

Degradatie van een thuisbatterij

Het is algemeen bekend dat een batterij degradeert naar mate de tijd vordert. Niet elk bedrijf is hier transparant over. Wij willen graag dat jij niet voor verrassingen komt te staan. Onze batterij is een Lithium ijzerfosfaat batterij. Over 10 jaar tijd gaan wij uit van een degradatie van 20%.

Dat betekent als je een thuisbatterij neemt van 10 kWh dat je over 10 jaar tijd nog 8 kWh overhoud. Erg belangrijk om rekening mee te houden met een aanschaf van een thuisbatterij. Daarom is het belangrijk om iets meer te nemen dan je in eerste instantie zou willen aanschaffen. Op deze manier heb je over 10 jaar nog steeds de juiste hoeveelheid kWh in de thuisbatterij.

Opbrengst van de zonnepanelen

Logisch dat zonnepanelen stroom opwekken. Deze stroom wordt doorgestuurd naar de omvormer.

De omvormer kijkt dan wat de meest efficiënte optie is. De meeste omvormers voor zonnepanelen hebben maar 1 keuze en dat is direct terug leveren. De omvormers die wij aanbieden kunnen kiezen tussen de gebruikers in huis, de thuisbatterij of om terug te leveren. Wij hebben de omvormer zo geprogrammeerd dat deze altijd voor de meest rendabele optie kiest.

Stroom wordt opgewekt via de zonnepanelen
En doorgestuurd naar de omvormer
Zonnepanelen & omvormer

Logisch dat zonnepanelen stroom opwekken. Deze stroom wordt doorgestuurd naar de omvormer.

De omvormer kijkt naar de meest rendabele optie, in eerste instantie zijn dat de gebruikers die dan stroom nodig hebben, daarna kijkt de omvormer of er nog stroom in de thuisbatterij opgeslagen kan worden en uiteindelijk gaat de omvormer pas terug leveren.

Een hybride omvormer is
volgens ons de beste oplossing
Dit zijn eigenlijk 3 omvormers in 1
Wat is een hybride omvormer?

Dit zijn eigenlijk 3 omvormers in 1. Wel zo gemakkelijk en op lange termijn ook goed voor de portemonnee.

Er zijn diverse mogelijkheden om een thuisbatterij te installeren. Sommige leveranciers plaatsen een extra omvormer die energie omzet en opslaat in de thuisbatterij.

In zo’n geval zet je bestaande omvormer zonnestroom om in bruikbare netspanning en vervolgens wordt deze energie weer omgezet naar energie die in de batterij opgeslagen kan worden. Dit betekent een keer extra energie omzetten en hierbij gaat kostbare energie verloren.

Ook heb je dan 2 omvormers in huis. En hoe meer onderdelen hoe meer kans op storingen en defecten. Ons inziens is een hybride omvormer de beste oplossing. Dit zijn eigenlijk 3 omvormers in 1. Wel zo gemakkelijk en op lange termijn ook goed voor de portemonnee.

 

Thuisbatterij

Uiteindelijk wordt de stroom wordt opgeslagen in jouw Amperise thuisbatterij.

Zon onder en gezellig de lampjes aan?

De omvormer van Amperise probeert dit zolang mogelijk te doen vanuit de thuisbatterij zodat je geen extra stroom vanaf het net gebruikt waarvoor je moet betalen. Pas als de thuisbatterij leeg en de zonnepanelen niets meer opleveren schakelt de omvormer over op het energienetwerk. De volgende keer dat de zon weer gaat schijnen wordt jouw thuisbatterij weer geladen.

Veiligheid van de thuisbatterij

1200px-Conformité_Européenne_(logo).svg

Een vraag die natuurlijk geheel terecht is: Hoe veilig is mijn batterij?

Onze batterijen zijn CE gekeurd. Dit is een europees keurmerk. Daar is nog niet alles mee gezegd. Zoals je al wellicht hebt vernomen zijn onze batterijen gemaakt van Lithium ijzerfosfaat. Omdat het onder andere bestaat uit ijzerfosfaat is het zeer veilig. De veiligste batterijen die er nu op de markt zijn.

Bespaar geld en sla jouw energie op

Interesse in een Amperise thuisbatterij? Bestel vandaag of vraag een offerte aan.

Gebruik je eigen stroom op kostbare momenten

Bespaar op de hoge energierekening

Offerte aanvragen?

Wij snappen dat ieder huis anders is en denken graag mee voor een geschikte oplossing voor jouw situatie. Vul onze vragenlijst in en ontvang een persoonlijke offerte gemaakt voor jouw situatie.

Amperise Batteries heeft een betaalbare thuisbatterij ontwikkelt waarmee je meer uit jouw zonnepanelen kunt halen.

Contact ons

Terminalweg 19a
3821AJ  Amersfoort

+31 (0)30 203 43 67
klantenservice@amperisebatteries.com

©2024. Amperise Batteries. All Rights Reserved.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.